Hoofdgerecht Lunchgerecht Oosters Vis

Rijstnoedelssalade met makreel en rode peper

Ik ben onlangs lid geworden van de Facebookpagina Foodbloggers recepten en kwam daar dit recept tegen. Ik houd erg van maaltijdsalades bij de barbecue, zoals bijvoorbeeld pastasalade of aardappelsalade. Deze salade ga ik zeker vaker maken, het heeft een hele bijzondere en lekker smaak.  Ik gebruikte een halve komkommer, Fairtrade wijnazijn Kaapse vruchten en gula djawa, Indonesische suiker en Polenghi limoensap.

Aantal personen

4 als lunchgerecht, 2 als hoofdgerecht

Ingrediënten
  • 250 gram rijst noedels, te koop bij Albert Heijn, Suree rice noodles
  • een kleine komkommer of een halve grote komkommer
  • 3 lekkere tomaten, zoals Tasty Tom
  • 1 gerookte makreel of wie makkelijk wil doen, gerookte makreelfilets
  • 2 verse rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels (mango) azijn, ik gebruikte Fairtrade wijnazijn Kaapse vruchten
  • 1 eetlepel suiker, ik gebruikte Gula Djawa
  • 4 eetlepels vissaus
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels limoensap

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • pan om mihoen te laten wellen
  • slaschaal
  • staafmixer + beker
  • vergiet of zeef
Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Maak de makreel schoon,  door het vel en alle graten (lastig klusje) te verwijderen. Of neem gewoon makreelfilet, dan hoef je alleen het vel te verwijderen.
Breng een pan met water aan de kook. Doe de noedels erbij en zet het vuur uit. Laat de noedels 8 minuten weken tot ze zacht zijn.
Stort de noedels in een zeef en laat ze uitlekken. Spoel goed af met koud water.
Snijd het steeltje van de peper, wrijf hem tussen je handen, zodat de zaden los komen en schud deze eruit. Snijd de peper in dunne ringetjes. Doe de knoflook, (mango) azijn, suiker, vissaus, olie en limoensap in de beker van de staafmixer en pureer alles met de staafmixer.. Voeg de rode peper ringen toe en roer even door.
Meng de komkommer. tomaten en makreel met de rijst noedels. Schenk, naar smaak (want het is pittig) de dressing erover en meng door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.