www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Mediterraan Vis

Ricatoni met zalmricottasaus

Ik had mij voorgenomen om ravioli gevuld met zalm en ricotta te maken, maar doordat ik al veel tijd kwijt was met het dun schillen van 10 citroenen voor de limoncello (recept volgt) heb ik dit recept bedacht, snel en erg lekker! Je gooit alle ingrediënten in de keukenmachine of in het snijbakje van de staafmixer (dit is sneller schoon ;-)) Uit Napels hadden we rigatoni meegenomen, dit is een typisch Napolitaanse pasta. Uiteraard is het ook lekker met andere pastasoorten.www.beproefderecepten.nl

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 300 gram rigatoni of andere pasta
  • 1 bakje ricotta van 250 gram
  • 1 bakje gerookte zalmsnippers van 200 gram
  • ½ bakje verse dille (bakje 15 gram)
  • ½ bakje verse bieslook (15 gram)
  • 1 citroen
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • eventueel versgemalen pecorino
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • rasp
  • citruspers
  • keukenmachine of staafmixer met snijbakje
  • kookpan
  • zeef
Bereidingstijd

 

Bereiden

Vul een ruime kookpan met water en breng dit aan de kook. Voeg wat zout en de pasta toe en kook de pasta volgens de kooktijd op de verpakking gaar. Rasp ondertussen de helft van de citroenschil, zorg dat je alleen het gele gedeelte raspt, het wit smaakt bitter. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit.

Doe de ricotta, zalmsnipper, dille, bieslook, citroenrasp, citroensap, zout en versgemalen zwarte peper in de keukenmachine of bakje van de staafmixer en maal het fijn. Mocht het te dik zijn als saus, voeg dan wat kookvocht van de pasta toe. Giet de pasta af in de zeef en doe deze terug in de pan of in een schaal. Meng de saus erdoor, bestrooi eventueel met versgemalen pecorino en serveer direct.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.