www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Vegetarisch

Quinotto met paddenstoelen

Wij zijn allemaal dol op risotto met paddenstoelen en wat is er dan leuker om het eens met quinoa te maken? Het is gezonder dan witte rijst en met dit recept hoef je niet een halfuur in de pan te blijven roeren. Het is een eenvoudig te maken recept, laat me weten wat je ervan vindt! En hoe leuk is zo’n nieuw woord: quinotto?

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 250 gram quinoa
  • 1 liter koud water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram boter
  • 1 ui
  • 1 bakje paddenstoelen voor pasta (AH) of andere paddenstoelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 milliliter witte wijn
  • 125 milliliter Alpro Cuisine light of andere slankroom
  • geraspte nootmuskaat naar smaak
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Keukenmateriaal

  • zeef
  • kookpan
  • hapjespan
  • koksmes
  • snijplank
  • pollepel

Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Was de quinoa grondig in een zeef onder de stromende kraan. Doe de quinoa in een pan met een snufje zout en overgiet hem met het koude water. Zet de pan op halfhoog vuur en breng de inhoud aan de kook. Zet het vuur laag en laat de quinoa 10 minuten zachtjes koken tot al het water is geabsorbeerd.

Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Doe intussen de olijfolie en de boter in de hapjespan. Smelt de boter op laag vuur, voeg de ui en de paddenstoelen toe en bak ze tot de ui zacht en glazig is. Doe de knoflook erbij, bak alles nog 1 minuut en voeg de wijn toe. Breng hem aan de kook, giet de room erbij en voeg een snufje nootmuskaat en wat peper toe.

Brengt het paddenstoelenmengsel weer aan de kook en doe de gekookte quinoa erbij. Zet het vuur laag en laat de quinotto al roerend koken tot het de textuur van risotto heeft. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas, de helft van de peterselie en indien nodig wat zout toe.

Serveer de quinotto bestrooid met de resterende Parmezaanse kaas en peterselie.