HomeGevogelte Pollo Capriccioso (kip met citroen en groente)

Pollo Capriccioso (kip met citroen en groente)

Posted in : Gevogelte, Hoofdgerecht, Italiaans, Pasta on by : Els Tags: , , , , , , ,

Dit recept hebben wij tijdens het Running Dinner van afgelopen november bij buren gegeten. Het oorspronkelijke recept is van Niccola de Pascuale, de toenmalige Italiaanse vriend van de buurvrouw. Het is een heel fris recept en zoals de meeste Italiaanse recepten, heel eenvoudig met niet teveel ingrediënten. Ik heb diepvries gegrilde courgette gebruikt, ook erg lekker! Let erop dat je de citroen in heel dunne plakjes snijdt.

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet of kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • artisjokharten (of broccoli, asperge, sperziebonen, courgette naar keuze)
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • handvol peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 citroenen
  • 100 milliliter sherry
  • scheut water
  • klontje boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 300 gram pasta, bijvoorbeeld fusilli

Keukenmateriaal

  • plank
  • koksmes
  • kookpan
  • koekenpan
  • spatel

Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

Snijd de kip in reepjes. Snijd de citroenen in heel dunne plakjes, verwijder de pitjes. Snijd de peterselie fijn. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en giet af. Wentel tijdens het koken van de pasta de kip door de bloem en bak bruin in de olijfolie. Voeg de sherry toe en laat de alcohol verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe daarna de peterselie, kappertjes, artisjokharten en citroenen toe en verwarm. Voeg de boter en een scheut kookwater toe, je moet een sausje krijgen. Meng de pasta erdoor, warm de pasta nog even door en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: