HomeHoofdgerecht Pittige aardappelschotel

Pittige aardappelschotel

Posted in : Hoofdgerecht, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , , , , , , , ,

De laatste tijd eten niet zoveel aardappelen, jammer, want ze passen goed in mijn nieuwe eetstijl. Ik bedacht naar aanleiding van een aantal andere recepten deze ovenschotel. Wij aten er lamsrack bij, maar ook zonder vlees is het een prima hoofdgerecht. De Spaanse peper maakt het lekker pittig en door de zuivelspread heeft het een romige smaak. Door de uien even voor te koken, worden ze iets minder knapperig dan wanneer je dit niet doet. En het is veel minder vet dat een gewone aardappelgratin!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 zakje aardappelschijfjes
  • 1 courgette
  • 1 (gele) paprika
  • 200 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 1 pakje zuivelspread met kruiden light
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
  • warm water
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
Kookmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • kookpan
  • vergiet
  • ovenschaal
  • kommetje
  • garde
Bereidingstijd

15 minuten + 40 minuten oventijd

Bereiden

Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd het steeltje van de Spaanse peper en hak deze fijn. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd de courgette in plakjes van een halve centimeter. Was de paprika, snijd deze doormidden, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een kookpan op met hierin de uien en een paar eetlepels water. Smoor  de uien totdat deze glazig zijn. Laat uitlekken in een vergiet.

Roer in een kom de zuivelspread los met 6 eetlepels warm water en roer er de knoflook, Spaanse peper, Italiaanse keukenkruiden en zout en peper naar smaak door.

Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop  de helft van de plakjes courgette, de helft van de uien, de helft van de champignons en de helft van de paprikareepjes. Schenk er de helft van het zuivelspreadmengsel over. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Zet de schaal in de oven en bak gaar in ongeveer 40 minuten.

Smartpoints

5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: