Dit gerecht maak ik ’s zomers regelmatig en iedereen is er dol op, dus het is van mijn succesrecepten. Pien heeft het al regelmatig meegenomen naar allerlei feestjes, ik heb het voor de buurtbbq gemaakt en ook daar vond iedereen het lekker. Doordat je de pasta na het koken met koud water spoelt, is de salade eventueel direct te serveren, maar nog iets kouder uit de koelkast is nog lekkerder. Ik gebruik altijd de biologische macaroni grand van AH. De Friteslijn, magere yoghurt en zoetstofpoeder zorgen ervoor dat deze salade minder calorieën heeft, destijds was de salade Weight-Watchers-proof.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1/2 pot geroosterde paprika (465 gram)
- 250 gram rijpe tomaten
- 250 milliliter magere yoghurt
- 1 eetlepel lepel grove mosterd
- 1 theelepel zoetstofpoeder
- 250 gram pasta (biologisch)
- 1 pakje gerookte kipreepjes (250 gram)
- 0,5 zak rucola (zak van 75 gram)
- 2 eetlepels Remia Friteslijn
- 15 gram basilicum
- zout en peper naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplak
- pan om pasta te koken
- vergiet
- schaal voor de salade, eventueel afsluitbaar om mee te nemen naar een buffet
Bereidingstijd
20 minuten
Bereiden
Kook de pasta volgens de verpakking gaar, spoel af met koud water. Snijd de geroosterde paprika, tomaten, rucola en basilicum in stukjes. Maak in de saladeschaal een dressing van de magere yoghurt, mosterd, zoetstof en Friteslijn (of andere fritessaus/mayonaise) en breng op smaak met peper en zout.
Meng de pasta met gerookte kipreepjes, paprika, rucola, basilicum en dressing. Laat eventueel afkoelen in de koelkast.