Gelukkig houdt het mooie weer nog even aan, tijd voor nog een van mijn favoriete recepten. Ooit stond dit recept in de Allerhande, en ik heb het iets aangepast. Je kunt het zowel warm, lauw als koud eten. Gebruik lekkere mozzarella, goede tomaten en lekkere olijfolie. Ik heb snacktomaatjes en buffelmozzarella en uiteraard Venta del Baron!
Albert Heijn verkoopt tegenwoordig heerlijke diepvrieslamskoteletten voor € 14 per kilo, even insmeren met olie, zout, peper, rozemarijn en knoflook, 6 minuten op de barbecue en smullen maar!
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 200 g pasta
- 20 snoeptomaatjes
- 1 bolletje (buffel)mozzarella ((kaas), in blokjes)
- 1 zakje basilicum ((15 g), in grove stukken)
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel wijnazijn
- zout en peper naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- pan
- vergiet
- schaal
Bereidingstijd
15 minuten
Bereiden
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was de tomaatjes en snijd deze in vieren. Snijd de (buffel)mozzarella in blokjes. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Doe alles in de schaal. Roer de pasta, olijfolie en azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.