Hoofdgerecht Vegetarisch

Parelgort met pesto, courgette, snoeptomaatjes en cashewnoten

De kranten staan er vol mee en iedereen, buiten Thierry Baudet dan, weet het ook: het gaat niet goed met het klimaat. Minder vlees eten helpt hierbij, want door onze veestapel hebben we veel weiland in plaats van bos en ook de “uitlaatgassen” van de dieren doen het niet zo goed. Wat is er dan beter dan dit lekkere maaltje te koken zonder vlees? Ik vond dit recept op de website van Wakker Dier en heb het naar onze smaak aangepast. Parelgort is heerlijk van smaak en structuur en voedzaam en samen met de pesto en tomaatjes vonden Roel en ik dit recept voor herhaling vatbaar! Het restje was namelijk ook heel lekker koud te eten, dus als salade.

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak (Lassie) parelgort (275 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 rode ui
  • 100 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
  • 1 klein potje groene pesto
  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaatjes/snoeptomaatjes
  • 1 hand cashewnoten
  • 2 handen rucola
  • 1 bakje verse basilicum
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • kookpan
  • koekenpan

Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Bereid de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Verwarm de olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook, courgette en (ontdooide) doperwten ongeveer 5 minuten.
Voeg vervolgens de parelgort en pesto toe en verwarm even mee.
Snijd de cherry-/snoeptomaatjes doormidden en voeg deze samen met de cashewnoten toe. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Garneer met verse rucola en basilicumblaadjes.