www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht

Parelcouscous met geroosterde pompoen en pijnboompitten

In het kader van een aantal dagen zonder vlees én het opmaken van de voorraad hieronder een recept met de twee aangebroken pakken parelcouscous en de flespompoen die al een paar weken op het aanrecht  ligt. Het is een makkelijk recept en smaakt lekker herfstachtig. Past dus goed bij dit weer! Als je geen parelcouscous kunt vinden (dit is o.a. te koop bij Jumbo, AH en de oosterse supermarkt), dan mag je uiteraard een andere pasta-achtige gebruiken!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 flespompoen
  • 300 gram parelcouscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • 4 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper of 1 eetlepel pul biber of chilivlokken
  • 1 grote ui
  • handje salieblaadjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • pecorino of Parmezaanse kaas naar smaak
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • schilmesje
  • bakplaat
  • bakpapier
  • kleine koekenpan
  • grote koekenpan
  • kookpan
  • spatel
  • kaasrasp
Bereidingstijd

Voorbereiden 10 minuten, bereiden 40 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Snijd daarna plakken van 1 centimeter, je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd met het schilmesje de zaden en zaadlijsten uit de plakken pompoen. Snijd de plakken daarna in blokjes van 1 centimeter. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenblokjes op de bakplaat en strooi er zout naar smaak en een eetlepel olijfolie over. Als je geen verse Spaanse peper gebruikt, maar pul biber of chilivlokken, strooi deze er dan ook over. Roerhet door elkaar en verspreid de blokjes gelijkmatig over de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de pompoenblokjes in 30 minuten gaar, hussel ze tussentijds nog twee keer door.

Rooster de pijnboompitten zonder olie in een kleine koekenpan, totdat ze beginnen te verkleuren. Pas op: blijf erbij en blijf roeren, het brandt snel aan.

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking in een pan met de bouillonblokjes. Bewaar een soeplepel van het kookvocht.

Pel de knoflook en hak deze fijn. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de salie fijn. Verhit de overgebleven olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, ui, salie en Spaanse peper (als je verse  gebruikt) tot de knoflook begint te verkleuren. Voeg dan de soeplepel kookvocht toe en bak alles op laag vuur, totdat het zacht is. Voeg dan de pompoen toe. Schep de parelcouscous door de saus en bestrooi voor het opdienen met de pijnboompitten. Rasp tot slot de kaas eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.