Hoofdgerecht Italiaans Mediterraan Pasta Vegetarisch

Paddenstoelenpasta

Eveneens uit mijn nieuwe Kookbijbel II een gerecht waar ik deze week echt zin in had: paddenstoelenpasta. Ik had maar weinig tijd om te koken, ik moest naar een vergadering en had de hele dag gewerkt buiten de deur. Dit vegetarische recept is simpel en erg lekker. Ik heb gedroogde rigatoni gebruikt, in het recept werd verse tagliatelle genoemd. Als paddenstoelenmix heb ik 2 bakjes AH Paddenstoelen voor pasta gebruikt plus 2 bakjes kastanjechampignons. Verder heb ik altijd een grote pot gedroogde paddenstoelen van de Sligro in huis, ook hier heb ik een handje van gebruikt.

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 500 gram pasta, maakt niet uit welke
  • 2 bospaddenstoelenbouillonblokjes
  • 40 gram pecorino of Parmezaanse kaas
  • 40 gram boter
  • 600 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 handje gedroogde paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Keukenmateriaal

  • keukenpapier
  • kommetje
  • koksmes
  • plank
  • koekenpan
  • kookpan van minimaal 4 liter
  • rasp

Bereidingstijd

20-25 minuten

Bereiden

Week de gedroogde paddenstoelen 10 minuten in een kom met warm water. Zet de grote pan op met water voor de pasta. Maak de paddenstoelen schoon met vochtig keukenpapier. Snijd de grootste paddenstoelen in tweeën of drieën. Rasp de peccorino of parmezaanse kaas. Pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de peterselie fijn.

Doe de bouillonblokjes in de pan met kokend water en de pasta erbij. Kook deze volgens de verpakking beetgaar. Bak ondertussen de knoflook 2 minuten in de koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur. Knijp de geweekte paddenstoelen uit boven de kom (bewaar het weekvocht) en doe deze bij de knoflook in de pan. Bak deze 2 minuten mee. Blus met het weekwater van de paddenstoelen. Voeg de andere paddenstoelen toe en bak ze tot ze hun vocht hebben afgestaan. Voeg zout en peper toe en laat het nog 3 minuten pruttelen. Doe eventueel wat kookwater van de pasta bij het mengsel, mocht dit te droog zijn.

Giet de pasta af, roer dit door de saus, samen met de gehakte peterselie en de geraspte kaas.

3 Reacties

Laat een antwoord achter aan roel Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.