www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Slank

Ovenschotel met kippendij, prei en komijnpuree

Na een tijdje druk te zijn geweest met onze verhuizing begin ik vandaag weer met regelmatig recepten uit te proberen. Ik ben nog steeds bij de Weight Watchers, het afvallen gaat prima! Deze ovenschotel stond in de Volkskrant, uiteraard met roomboter, slagroom, olie en spek, voor mij uit den boze. Dit is de slanke variant ervan, voor slechts 10 Smartpoints! Een tip om prei te wassen: Snijd de prei in de lengte door zonder de wortels te verwijderen. Draai de prei en snijd hem nog een keer in de lengte door.  Je kan hem nu goed schoonspoelen onder de kraan zonder een vergiet te gebruiken. Kijk hier voor een filmpje. Champignons bak ik zonder olie in een anti-aanbakpan door er een kopje water bij te voegen en dit te laten verdampen. De puree wordt vrij stevig met de ricotta, in de oven wordt het weer lekker smeuïg!

Aantal personen

6

Ingrediënten
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • peper en zout
  • 250 gram ricotta
  • komijn
  • 75 gram Milnder Slankie gerijpt
  • 1 ui
  • 100 gram baconreepjes
  • 500 gram kippendij
  • 1 rode peper
  • 10 g salieblad, in reepjes
  • 500 gram prei
  • 150 gram kastanjechampignons
Keukenmateriaal
  • aardappelschilmesje
  • koksmes
  • snijplank
  • vergiet
  • pureestamper
  • hapjespan
  • pollepel
  • koekenpan
  • ovenschaal
  • spatel
Bereidingstijd

Voorbereiden: 20 minuten

Bereiden

Schil de aardappelen. Doe de aardappelen in een pan met zo veel  water dat ze net onderstaan. Voeg zout naar smaak toe. Kook 20 minuten, totdat de aardappelen gaar zijn. Giet af, stoom droog en stamp met 100 gram ricotta tot puree. Kruid de puree met komijn en peper naar smaak en meng er ongeveer vier eetlepels geraspte kaas doorheen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel tijdens het koken van de aardappelen de ui en snijd deze fijn. Snijd de kippendijfilet in blokjes (of koop ze gesneden, bij Jumbo). Haal het steeltje van de rode peper en hak deze fijn. Snij het salieblad in reepjes. Snijd en was de prei volgens het filmpje. Snijd de kastanjechampignons in partjes.

Neem een ruime hapjespan of wok en bak eerst de baconreepjes zachtjes uit. Voeg daarna de ui toe en bak deze glazig. Zet het vuur iets hoger en voeg na 2 minuten de kip toe en schep goed om. Doe de rode peper en salie erbij en kruid met zout en peper. Voeg na 8 minuten de prei toe, blijf omscheppen. Bak de champignons in een aparte pan bruin en doe bij het kipmengsel. Roer er tot slot de resterende ricotta door.

Schep alles in een ruime ovenschaal, ook het vocht. Leg te puree erop met een spatel zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overgebleven kaas en bak het geheel 25 minuten in een oven op 180°C.

Smartpoints

10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.