HomeHoofdgerecht Ovenschotel met gnocchi, tonijn, champignons en tomaat

Ovenschotel met gnocchi, tonijn, champignons en tomaat

Posted in : Hoofdgerecht, Italiaans, Mediterraan, Vis on by : Els Tags: , , , , , , ,

Ik heb de laatste tijd niet zo regelmatig een recept gepost, dit heeft een reden. Ik heb een ontsteking in mijn knie, daardoor moet ik met mijn been omhoog en rust houden en kan daardoor niet koken. Balen! Gelukkig heb ik vorige week nog een paar recepten beproefd, waarvan dit er eentje is. Ik heb het gevonden in de Allerhande-app voor de iPad. Mocht je ook een iPad hebben, dan raad ik deze app van harte aan, alle recepten die erin staan zijn met filmpje en duidelijke stap voor stap foto’s, eigenlijk nog beter dan dit recept. Maar ja, als ik het recept niet uitgeprobeerd had, zou het hier ook niet staan en had je het gemist. De arrabbiata pesto maakt het een lekker pittig. Verder kan ik alleen nog melden dat dit recept ook door een beginnende kok te maken is, het is erg eenvoudig!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram gnocchi
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 400 gram champignonroerbakmix
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 2 eetlepels arrabbiata pesto (potje)
  • 370 gram tonijn (2 blikjes à 185 gram)
  • 1 ciabattina (afbakbrood, pak 2 stuks) of ½ ciabatta (afbakbrood)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Keukenmateriaal
  • zeef
  • koekenpan
  • hapjespan
  • koksmes
  • snijplank
  • keukenmachine
  • ovenschaal
  • oven
Bereidingstijd

15 minuten bereiden + 20 minuten oventijd

Bereiden

Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, anders branden ze aan. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan of hapjespan en bak de champignonroerbakmix 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 minuten door en draai het vuur uit.
Scheur ondertussen de ciabattina of ciabatta in stukken en doe met de Italiaanse kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: