Vorige week was er eindelijk weer eens iets te doen op het gebied van voorstellingen in Almere. We zijn naar naar het concert op anderhalve meter in het Ally Amfitheater van Jungle By Night geweest met goede vrienden. Voorafgaand aan dit superleuke concert hebben wij deze pizza bij ze gegeten, uit het boek “Veg” van Jamie Oliver, ons verjaardagscadeau. Een echte aanrader dit boek, met alleen maar leuke recepten!
Deze week hebben we de pizza ook maar eens zelf gemaakt, het recept is niet moeilijk. En met een tuin vol met tomaten en courgette ook handig om deze op te maken! Uiteraard kun je ook andere groenten gebruiken zoals wortel, asperges, aubergine, wat je maar lekker vindt.
Je roostert de groenten 50 minuten in de oven, dekt het daarna af met bladerdeeg en dan bak je het nog 25 minuten. Je moet dus wel even de tijd hebben. Het werkt het handigst met een rol vers bladerdeeg. Ik gebruikte diepvriesplakjes, maar die raakten los bij het bakken, wellicht helpt dan insmeren met losgeklopt ei om het beter te laten plakken. Hoewel, als je de pizza omdraait, zie je er toch bijna niets meer van…
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 (gele) paprika
- 250 gram kerstomaatjes (maakt niet uit welke kleur)
- 1 courgette
- 4 takjes verse oregano (of andere Italiaanse kruiden)
- 2 eetlepels olijfolie
- zeezout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 rol bladerdeeg
- 1 bol (buffel)mozzarella
- 2 takjes verse basilicum
- dikke balsamicoazijn
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- oven met bakplaat
- bakpapier
- serveerplank ter grootte van de pizza
Bereidingstijd
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180°C. Pel en snijd de ui in achten, probeer de delen aan elkaar te laten zitten door het kontje van de ui eraan te laten zitten. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en het steeltje en hak de paprika in grove stukken. Halveer de kerstomaatjes, snijd de courgette in grove plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groenten erop. Pluk er de oreganoblaadjes bij en sprenkel er 2 eetlepels olie over. Bestrooi de groenten met zeezout en zwarte peper, zet ze 50 minuten in de oven en schep ze halverwege
om.
Haal de bakplaat uit de oven en schuif de groenten een beetje naar het midden. Leg het roomboterbladerdeeg vlug op de groenten en stop de randen en hoekjes een beetje in. Zet de slede nog 25 minuten terug in de oven, of tot het deeg opgeblazen en goudbruin is. Leg een plank op de pizza en draai de pizza om. Scheur en strooi er de mozzarella en basilicum over en sprenkel er een beetje dikke balsamicoazijn naar smaak op.
Ik vond het voor 4 personen wat kleine porties en gaf er nog een salade bij.