Mosselen, een van mijn favoriete gerechten. Dit keer heb ik de mosselen eerst gekookt en afgegoten en daarna door een pittige Spaanse saus geroerd, echt te lekker! Houd je niet zo van pittig eten, vervang dan de pul biber door wat versgemalen zwarte peper. De saus is heerlijk om met brood op te dippen. De foto is een beetje wazig door de damp die ervan af kwam, ik ga dit zeker nog een keer maken en dan maak ik een betere foto.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen in de schelp
- 1 visbouillonblokje
- 150 milliliter water
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 citroen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel pul biber
- peterselie
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- grote pan
- vergiet met opvangbak
- citruspers
- rasp
Bereidingstijd
35 minuten
Bereiden
Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi de open en beschadigde mosselen weg. Doe de mosselen met het water en het bouillonblokje in een grote pan en breng aan de kook. Laat ze ongeveer 5 minuten koken totdat ze gaar zijn en open gaan. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers hem uit. Fruit de ui en knoflook in de olie. Knijp de tomaten uit blik fijn boven de pan en voeg de geraspte citroen, het citroensap en het kookvocht van de mosselen toe en breng op smaak met de peterselie, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en pul biber.
Laat de saus ongeveer 5 minuten koken en voeg toe aan de mosselen. Garneer eventueel met peterselie.