De “r” van spruitjes zit in de maand, dit is een van mijn lievelingsgroenten. Ik weet dat veel mensen ervan gruwelen en ik vind het mijn hele leven al lekker, ook toen de spruitjes nog echt bitter waren. In de Volkskrant stond een recept met deze groene kogeltjes met nog een ander lievelingsproduct, te weten mosselen. We hebben erg van dit gerecht genoten, voor herhaling vatbaar! Ik heb de roomboter uit het recept weggelaten, waarom deze extra calorieën toevoegen? En als je dan toch roomboter wilt, dan is het lekkerder op een stevig bruin broodje voor erbij!
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 knoflooktenen
- 2 rode jalapeñopepers
- 350 g spruiten
- 400 g prei
- 1 flesje (blond) bier (330 milliliter)
- zout naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- grote pan om de mosselen in te koken
- schaal voor de lege schelpen
Bereidingstijd
snijden 15 minuten,
Bereiden
Maak de spruitjes schoon (of koop schoongemaakte spruitjes) en snijd deze doormidden. Snijd de prei in de lengte door en daarna in halve ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de jalapeñopepers in dunne ringetjes. Spoel de mosselen schoon in koud water en verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die niet sluiten.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook en jalapeñopeper 3 minuten. Doe de spruitjes erbij en bok deze 2 minuten mee. Doe de mosselen in de pan, voeg zout naar smaak toe. Giet het bierflesje erbij leeg en leg de prei erbovenop. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen totdat ze openstaan, dit duurt 5 tot 8 minuten. Hussel de pan tussentijds met het deksel op de pan. Schep de mosselen in diepe borden, lekker broodje met roomboter erbij en smullen maar!