Hoofdgerecht Vis

Mosselen “Bloody Mary”

Het is weer mosseltijd en ik had weer eens zin om mosselen te eten. Dit recept heb ik een tijdje geleden gemaakt en wij vonden het alle vier erg lekker. Dus ging ik op pad voor o.a. de mosselen. Bij de Lidl uitverkocht, bij Albert Heijn uitverkocht, bij de Jumbo uitverkocht. Dus toen geen mosselen. Gisteren bij Albert Heijn waren ze er weer, dus vanavond eindelijk mosselen Bloody Mary. De saus is erg lekker, je hebt bij dit recept geen extra sausjes nodig. Ik heb voor erbij een ciabatta gemaakt volgens een eerder door mij gepubliceerd recept. Heerlijk om in de saus te dopen! Speciaal voor Pien en mijn moeder plaats ik het recept vandaag, dan kunnen ze morgen eventueel dit recept gebruiken voor hun mosselen.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 2 bakken mosselen (van 2 kilo)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 x 2 stengels bleekselderij
  • 2 rode pepers
  • 4 el olijfolie
  • 2 pakjes tomatensaus (tomato frito à 350 gram) of 1 pak gezeefde tomaten met extra zout en peper
  • 1 deciliter wodka (fles 1 liter, slijter)
  • brood voor erbij
  • salade voor erbij
Keukenmateriaal
  • vergiet
  • koksmes
  • snijplank
  • 2 grote pannen
Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes van een ½ centimeter. Snijd het steeltje van de rode pepers, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Je kan de zaadjes ook laten zitten, dan is het resultaat iets pittiger. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mosselen uitlekken.
Verhit in 2 grote pannen elk 2 eetlepels olie. Verdeel de knoflook, bleekselderij en peper over de 2 pannen en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Doe in elke pan 2 kilo mosselen, 1 pakje tomato frito en ½ deciliter wodka. Schep alles om en doe de deksels op de pannen. Kook de mosselen in 5 tot 8 minuten gaar op hoog vuur. Schud de pannen regelmatig. Lekker met groene salade en brood om in de saus te dippen.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.