De kinderen houden erg van pannenkoeken, ik ben er zelf niet zo’n fan van. Om ze toch eens eens plezier te doen, heeft Roel laatst weer pannenkoeken gebakken. Speciaal voor mij heeft hij deze pannenkoeken gemaakt, ik vond ze erg lekker en meer een maaltijd dan een “gewone” pannenkoek met spek en stroop. Het beslag heeft hij in de blender gemaakt, dit werkt echt perfect, je hebt direct een soort van schenkkan om het beslag in de pan te gieten.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1 pot geroosterde paprika’s (465 gram)
- 1 aubergine
- 2 vleestomaten
- 6 eetlepels olijfolie
- ½ pak meergranen pannenkoekenmix (400 gram)
- 4½ deciliter halfvolle melk
- 1 ei
- 2 bollen mozzarella (125 g)
Keukenmateriaal
- blender
- koksmes
- snijplank
- braadpan
- grote koekenpan
Bereidingstijd
30 minuten
Bereiden
Laat de paprika’s laten uitlekken. Snijd ze in reepjes. Maak de aubergine en de tomaten schoon en snijd deze in stukjes. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en smoor de aubergine met tomaat 10 minuten. Voeg na 5 minuten de paprika toe. Bereid de pannenkoekenmix met melk en ei volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 pannenkoeken. Brent het groentenmengsel met zout en peper op smaak. Snijd de mozzarella in plakjes. Vul de pannenkoeken met het groentenmengsel en de mozzarella. Lekker met komkommersalade.
Helemaal mee eens, Els. Zo eet ik ook alleen maar pannenkoeken. Zoveel variatie mogelijk hierin, dit is weer een goede aanvulling op mijn hartige pannenkoeken.