Hoofdgerecht Vegetarisch

Linzensalade met broccoli en ei

Ik had broccoli gekocht voor in een gerecht, maar er lag nog een bloemkool die eerst op moest. Dus bleef de broccoli weer liggen… Er kwam een recept langs met linzen en toen kreeg ik zin in een gerecht met linzen én broccoli. Het is dit recept uit de Allerhande geworden, erg lekker. Wij aten er een gegrild schouderkarbonaatje bij, maar dan is het dus niet meer vegetarisch!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g broccoli
  • 1 rode ui
  • 275 g blonde linzen (pak 500 g)
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 theelepels mosterd
Keukenmateriaal
  • 2 kookpannen
  • saladeschaal
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Pel de tenen knoflook en halveer deze. Snijd de broccoli in roosjes (bewaar de stelen voor een spread). Pel de ui, snijd deze doormidden en daarna in dunne halve ringen. Breng de linzen in ruim water met de knoflook aan de kook (geen zout toevoegen, dan wordt het velletje taai). Zet de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de linzen in 20 minuten beetgaar.
Kook ondertussen de eieren hard in 8 minuten Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar en giet af. Klop in de saladeschaal een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de ui toe. Giet de linzen af, verwijder de knoflook en schenk de dressing over de warme linzen. Voeg de broccoli toe en schep om. Verdeel de partjes ei over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.