Als derde in de reeks “lasagne” deze keer een heerlijk romige vislasagne. Trouwens, weten jullie dat lasagna 1 vel pasta is en dat dus je voor alle gerechten het meervoud moet gebruiken, dus lasagne? In Amerika doen ze dat niet, daar noemen ze het lasagna. Rare jongens, die Amerikanen… Ook deze lasagne is via www.lasagnewhatelse.nl te bestellen. Als je wilt bestellen, doe het dan een dag van tevoren, want het is best wel wat werk om lasagne te maken. Voor wie het zelf wil maken, hier het recept:
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 450 gram diepvries spinazie à la crème
- 180 gram verse zalmfilet zonder vel
- 100 gram gerookte zalm
- 300 gram crème fraîche
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel gehakte verse dille
- 2 theelepel gehakte verse dragon
- 80 gram geraspte kaas
- 250 gram verse lasagnevellen, liefst zelfgemaakt
- 4 grote garnalen, het liefst gekookt
- 4 snoeptomaatjes
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- schaal
- ovenschaal
Bereidingstijd
Met gekochte pasta 15 minuten voorbereiding + 35-40 minuten oventijd + 15 minuten afkoeltijd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal in met olie of boter.
Ontdooi de spinazie volgens de omschrijving op het pak. Ikzelf doe de blokjes een dag van tevoren in een afdekbare schaal in de koelkast, de spinazie is dan ontdooid als ik hem nodig heb. Snijd de zalmfilet in blokjes en de gerookte zalm in reepjes. Roer de crème fraîche, dragon, mosterd en dille door elkaar en roer de zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel om en om de lasagnevellen, spinazie, lasagnevellen, vismengsel bovenop elkaar. Eindig met het vismengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Snijd de tomaatjes in de lengte doormidden en leg deze op de lasagne. Leg als laatste de garnalen ter garnering op de lasagne.
Bak 35 tot 40 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnevellen gaar zijn. Laat de lasagne 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt, of nog beter, eet hem de volgende dag. Je kan hem dan opwarmen in de oven of in de magnetron (oven 30 minuten op 160°C, magnetron 3 minuten op 1000 W).