Hoofdgerecht Italiaans Vis

La­sag­ne met zalm en spi­na­zie

Mees wilde graag sushi maken, samen met Sara en uiteraard met onze hulp, maar dat leek ons niet genoeg als avondmaaltijd. Dus gingen we op zoek naar een eenvoudig recept, waarvoor we geen uren in de keuken hoefden te staan. In de Allerhande stond een heel eenvoudige lasagne, voor slecht € 2,24 per persoon, dus ook geschikt voor studenten. Ik heb de spinazie ook eerst laten ontdooien, de bereiding kostte maar 5 minuten! Het resultaat was een zeer smakelijke lasagne, voor herhaling vatbaar dit recept. Het recept van de sushi maki volgt nog in een andere blog.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 900 gram spinazie à la crème (AH Basic, 2 pakken van 450 gram, 2 x € 0,55)
  • 500 gram wilde zalmfilets (diepvries, ontdooid) (AH, 750 gram € 6,49)
  • 12 lasagnebladen (AH Basic, € 1,05)
  • 250 milliliter Boursin Cuisine light (€ 1,75)
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas (De Zaanse Hoeve kaas geraspt mild, 200 gram, € 1,49)
Keukenmateriaal
  • koekenpan
  • oven
  • ovenschaal 19×28 centimeter
Bereidingstijd

5 minuten + 35 minuten oventijd + 15 minuten afkoeltijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de spinazie in een hapjespan (totdat de spinazie warm is) en roer de Boursin erdoor. Snijd ondertussen de stukken zalm in dunne reepjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinazie. Leg daarop 3 lasagnebladen. Bedek weer met een laagje spinazie. Verdeel daar ¼ deel van de zalmreepjes over. Dek af met lasagnebladen, druk aan en verdeel daar weer spinazie en zalm over. Maak zo nog 2 lagen. Houd wat spinazie over. Bedek de bovenste laag met lasagnebladen en verdeel daar de rest van de spinazie over.
Bestrooi met de geraspte kaas en bak circa 35 minuten in het midden van de oven. Laat 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.