Gevogelte Hoofdgerecht

Kiprollade met prei, chorizo en mosterd en papillot

Dit recept komt nog een een TIP culinair, een van de eerste kooktijdschriften. Ik heb het blaadje met dit recept uit het blad gehaald, dit bewaar ik in mijn oude trouwe Wannee. Het originele recept is met kipfilet, maar ik heb het met kippendijfilet gemaakt. Verder heb ik gevarieerd door er een papillotte van te maken, de smaken blijven dan goed bij elkaar. Wel jammer vond ik dat de buitenkant niet bruin is geworden, maar aan de smaak doet dit niets af. Erbij heb ik verse perle con basilico (AH) geserveerd, met erover de saus.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 dunne prei (±150 gram)
  • 500 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • 50 gram chorizoworst in dunne plakjes (vleeswaren)
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1¼ deciliter slagroom
  • 500 gram verse pasta, bijvoorbeeld perle con basilico
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • zeef
  • keukenpapier
  • 2 vellen bakpapier
  • kwastje
  • touw of nietmachine
  • platte schaal
  • koekenpan
  • kookpan
Bereidingstijd

15 minuten + 30 minuten

Bereiden

Verwijder het lelijk blad en de worteltjes van de prei. Snijd deze in dunne ringen. Was de prei in de zeef en laat uitlekken. Spoel de kip onder koud water af. Dep droog met keukenpapier. Leg 2 vellen bakpapier op elkaar en bestrijk deze met 1 eetlepel olijfolie, dit gaat het handigst met een kwastje.  Leg de kippendijfilet hierop, zorg dat je een aaneengesloten stuk kip hebt. Bestrijk de kip met 1 eetlepel mosterd en bestrooi dit met de oregano en zout en peper naar smaak. Verdeel de plakjes chorizo erover en daarna de helft van de preiringen. Rol het op met behulp van het bakpapier tot een rol en bind het bakpapier vast met touw of niet het dicht. Tot gebruik in de koelkast leggen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de platte schaal voor. Leg de papillotte op een bakplaat en bak hem in 30 minuten gaar. Breng in de kookpan ruim water aan de kook met wat zout en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak op de resterende preiringen op middelhoog vuur gaar. Roer de overgebleven eetlepel mosterd en de slagroom erdoor en laat dit 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de papillotte uit de oven en verwijder het bakpapier. Snijd de rollade in plakken van 1 centimeter en leg deze op een platte schaal. Serveer met de saus en pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.