www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht

Kippastilla

Uit het boekje bij de WeightWatchersbakvorm heb ik dit recept gemaakt. Het handige van de vorm is dat de taart al in acht stukken wordt verdeeld en dat de taart er gemakkelijk uit te halen is. Het is niet moeilijk om te maken en ter afwisseling iets zoets is ook wel fijn. Doordat je alleen de eiwitten gebruikt, zitten er relatief weinig punten in.

Aantal personen

8

Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 30 gram verse gember
  • 600 gram kippendijfilet (16)
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 deciliter water
  • 1 eetlepel zoetstof
  • 35 gram amandelen (7)
  • 30 gram gedroogde abrikozen (4)
  • 40 gram gedroogde pruimen (ontpit) (5)
  • 1 bosje koriander
  • 3 eieren (je gebruikt alleen het eiwit)
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 5 vellen filodeeg (10)
  • 1 eetlepel olijfolie (5)
  • 1 eetlepel poedersuiker (3)
  • kaneel
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • koekenpan met deksel
  • koekenpan
  • springvorm Ø 24 centimeter of de WeightWatchers bakvorm
  • 2 schaaltjes om de eieren te splitsen
  • vork
  • kwastje
  • theezeefje
Bereidingstijd

1 uur en 35 minuten

Bereiden

Schil en hak de ui en de gember. Bak de kippendijfilets zonder olie in een koekenpan, er komt genoeg vet vrij om dit te doen. Bak ze aan alle kanten bruin, dit kost ongeveer 5 minuten. Doe de ui, de gember en de ras el hanout, kaneel en korianderzaad erbij en bak dit nog 5 minuten. Giet er 1 deciliter water bij en voeg de zoetstof en wat zout naar smaak toe. Laat dit 20 minuten sudderen.

Rooster ondertussen de amandelen op middelhoog vuur in een pan. Haal ze van het vuur wanneer ze licht gekleurd zijn en hak ze grof. Hak ook de abrikozen, de pruimen en de korianderblaadjes.

Controleer of de kippendijfilets gaar zijn en haal ze uit de pan. Laat het kookvocht doorkoken tot het bijna volledig verdwenen is.

Klop de eiwitten met een beetje peper en zout en giet het bij het kookvocht. Roer het er goed door, zoals je bij een roerei zou doen.

Snijd of scheur de kippendijfilets in grove stukken. Meng deze met het ei, de amandelen, de abrikozen, de pruimen en de koriander.

Plaats een bakplaat in het midden van de oven en verwarm voor op 200°C.

Bestrijk 3 vellen filodeeg met wat olie en leg ze op de bodem van de bakvorm zodat deze volledig bedekt is. Doe er het kippenmengsel bij en werk de bovenkant af met 2 vellen filodeeg. Bestrijk met wat olie en schijf de randen van de vellen onder de pastilla. Bak ongeveer 25 minuten.

Bestrooi met poedersuiker en kaneel en serveer warm.

Smartpoints

6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.