Gevogelte Hoofdgerecht Oosters

Kip tandoori

Deze week verraste Mees ons door een keer voor ons te willen koken. Deze keer dus een door hem beproefd recept, in plaats van door mij! Hij maakte kip tandoori, niet met een Honig of Knorr pakje, maar met zelfgemixte kruiden. Samen met Remsey heeft hij alles gesneden en gebakken en het resultaat was een heerlijk smeuïge kip tandoori. Wellicht was het ook zo lekker omdat we kippendijfilet in plaats van kipfilet hebben gebruikt. En dat onder het genot van een biertje en het mogen toekijken bij het koken van anderen! Ik miste zelf verse koriander als toevoeging, hier houdt Mees namelijk niet van en zat er daarom dus niet bij. Ik ben benieuwd of er nog een vervolg op deze kookactie komt, het lijkt mij erg fijn!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 750 gram kippendijfilet
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 tenen  knoflook
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • ½ theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram rijst (basmati en als je gezond wilt doen, zilvervliesrijst)
  • eventueel verse koriander
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • hapjespan
  • kookpan voor de rijst
Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Snijd de kippendijfilet in grove stukken. Verwijder de uiteinden van de courgette, was deze en snijd in blokjes. Snijd de paprika in de lengte door, was deze en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Bak de kipstukjes aan in wat olie en bak rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en meng goed. Bak even op hoog vuur zodat de geuren en smaken vrijkomen. Daarna op laag vuur met de deksel op de pan laten stoven tot de kip gaar is. Kook ondertussen de rijst. Voeg de creme fraiche toe en verwarm kort, maar laat niet koken. Serveer met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.