HomeHoofdgerecht Kip saltimbocca

Kip saltimbocca

Posted in : Hoofdgerecht, Italiaans, Kip on by : Els Tags: , , , , , , ,

Vrijdagavond kwamen de dames van het bestuur van de BVO bij mij eten, tijd om ze een klein beetje in de watten te leggen. Vooraf taartjes van Sint-Jacobsschelpen met een doperwtenmousse, dan verse spaghetti met wortel- en courgettispaghetti met deze kip saltimbocca, als de dessert de snelle versie van de frambozenmousse met witte chocolade en hazelnoten.
Ook deze kip saltimbocca heb ik vaker gemaakt, het komt uit het kookboek “Super chic” uit 2005, hier heb ik regelmatig uit gekookt. Het is een simpel recept en altijd lekker.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 4 plakken rauwe ham
  • 12 grote saliebladeren
  • 4 kipfilets of kippendijfilets
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • flinke klont boter
  • 1 rode ui
  • scheut witte wijn
  • 4 eetlepels crème fraîche
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • grote koekenpan
  • schuimspaan
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden
Kipsaltimbocca voorbereiding

ham, salieblaadje, kippendij

Pel de rode ui en snijd deze in plakken. Leg de plakken rauwe ham op het werkvlak en leg op elk een salieblad. Leg de kipfilets er dwars op en bestrooi ze met peper. Rol de filets met de ham op.
Verhit de olie met de boter in de koekenpan, leg de kipfilets erin en bak ze in 2-3 minuten lichtbruin. Keer ze om en voeg de resterende salie toe. Bak alles 2 minuten tot de salie zacht is en schep de blaadjes met een schuimspaan uit de pan en leg ze opzij.
Draai het vuur lager, doe de plakken ui in de pan en bak ze zachtjes gaar. Draai de kipfilets nog eens. Voeg de wijn toe, draai het vuur hoger en roer over de panbodem om eventuele aanbaksels los te halen.
Draai het vuur lager. Roer de crème fraîche door de saus en laat alles 2-3 minuten sudderen tot de kip gaar is. Serveer de kip gegarneerd met de zachte salieblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: