Aantal personen
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 2 theelepels olijfolie
- 2 uien
- 1 eetlepel jalapeñopeper (pot)
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot, zonder olie)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder mild
- 1 eetlepel pul biber
- 240 gram zilvervliesrijst (of meer, als je niet zoals ik aan de lijn doet)
- 2 tomaten
- snuf saffraan
- 1 kippenbouillonblokje
- 375 milliliter water
- 120 gram diepvriesdoperwten
- verse koriander naar smaak
- 1 limoen
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- zout naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- hapjespan
Bereidingstijd
1 uur
Bereiden
Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de geroosterde paprika in blokjes. Snijd de jalapeñopeper fijn. Bestrooi de kipfilet met peper en zout.
Vet een hapjespan licht in met de olie en verhit op middelhoog vuur. Bak de kip in in 3-4 minuten aan bruin. Voeg de ui, de jalapeñopeper, de knoflook en het komijn-, gerookt paprika en paprikapoeder toe aan de pan en bak al roerend 5 minuten, totdat alles zacht is. Roer de rijst, de tomaten, de geroosterde paprika, de saffraan en de bouillon erdoor en roer eventuele aanbaksels los. Voeg de kip weer toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken.
Roer de doperwten erdoor en laat nog 5 minuten koken, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.