Onlangs was ik in de bieb in Almere Stad, wat hebben ze daar een enorme collectie kookboeken. Ik heb er 3 meegenomen, waaronder “Papillotes, Bakken in een papiertje” van Sandra Mahut. Ik vind pakketjes uit de oven of van de barbecue altijd leuk en verrassend en in dit boek staan meerdere leuke recepten. Ik zal zeker nog vaker een recept uit dit boek maken. Vanavond heb ik kip met kokos gemaakt, uiteraard weer met een kleine aanpassing. Ik had de saus over de kip gedaan, hierdoor plakte de kipstukjes wat aan elkaar, in het recept staat al een aanpassing hierop. We aten het met rijst. Ik maak de papillotes altijd dicht met de niettang, hierdoor gaat er geen stoom verloren. Voor het serveren knip je de pakketjes open, let wel op de stoom die kan ontsnappen, je brandt snel je handen hieraan!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram kippendijfilet
- 1 eetlepel olijfolie met chilipeper
- 1 theelepel gehakt citroengras (potje Go-tan)
- 2 deciliter kokosmelk
- 1 limoen
- 1 citroen
- 1 theelepel Thaise vissaus
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 blikje mini maïskolven
- 5 takjes (Thaise) basilicum
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- koekenpan
- pollepel
- citruspers
- 4 vellen bakpapier
- nietmachine
- oven
Bereidingstijd
15 minuten voorbereiden + 15 tot 20 minuten oventijd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210°C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de limoen doormidden en pers deze uit. Snijd de citroen in dunne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de kippendijfilets in grove blokjes of reepjes. Doe de olie in een koekenpan verhit deze op middelhoogvuur. Doe de ui erbij en fruit deze in 2 minuten glazig. Voeg de knoflook en het citroengras toe en bak deze 2 minuten mee. Doe kokosmelk, het limoensap en de Thaise vissaus toe. Laat de vloeistof 5 minuten inkoken of zolang dat het de structuur van een saus heeft gekregen. Laat de saus afkoelen. Roer de afgekoelde saus door de kipblokjes.
Leg 4 vellen bakpapier naast elkaar en verdeel het kipmengsel hierover. Bestrooi met zout, versgemalen zwarte peper en gemberpoeder, leg de (eventueel in de lengte gehalveerde) maïskolfjes en 1 of 2 plakjes citroen erbij. Vouw het bakpapier dicht, eerst eenderde van het papier over de kip, dan de andere kant. Vouw de overgebleven uiteinden naar boven, rol deze samen twee keer om en doe er 1 of 2 nietjes in. Bak ze 15 minuten in de oven. Leg ze op een bord, knip ze open, nogmaals let op de stoom, en doe er de basilicumblaadjes over. Schep wat rijst bij de kip.