Hoofdgerecht Vegetarisch

Kikkererwtenburger met cashewnoten

Zaterdag hebben we voor het eerst bij onze dochter thuis gegeten. Omdat ze graag zoete aardappelfrites wilde eten, kwam ze op dit gerecht erbij uit. Wel leuk om te vermelden dat in het originele recept  werd aangeraden om 1 zoete aardappel per persoon te nemen. Wij hebben er twee gebruikt en hiervan hielden we met 3 personen nog veel van over.  350 gram per persoon lijkt mij ruim voldoende!

Aantal personen

1

Ingrediënten
  • 1 blik kikkererwten, je hebt 100 gram uitgelekte kikkererwten nodig
  • 1 eetlepel van Versteegen kruiden voor vega kikkererwtenburger
  • een handje cashewnoten
  • 1 zacht broodje
  • 3 plakjes komkommer
  • 3 plakjes tomaat
  • olijfolie
  • eventueel mayonaise of fritessaus
Keukenmateriaal
  • pureestamper
  • schaal
  • eventueel keukenmachine
  • koekenpan
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Laat de kikkererwten uitlekken. Stamp de kikkererwten fijn samen met de cashewnoten en meng met de kruiden en een scheut olijfolie of doe deze ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een massa. Kneed er een bolletje van en druk die plat tot hamburger. Bak deze burger in tien minuutjes aan beide kanten knapperig in olijfolie. Doe de burger op een broodje met komkommer en tomaat en eventueel wat mayonaise/fritessaus. Serveer met (zoete aardappel)frites.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.