www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Vegetarisch

Kerrie telor (kerrie-eieren)

Ik heb voor mijn verjaardag een abonnement op de Elle eten gekregen, wat een mooi blad is dat. Uit de editie van januari 2017 komt dit recept, goed voor een vleesloos dagje. De rauwe taugé en bosui maken het extra lekker. Wij aten het met gekookte sperziebonen en zilvervliesrijst.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 2 theelepels olie
  • 4 limoenblaadjes (djeroek limo, vers of diepvries)
  • 125 gram taugé
  • 2 bosuitjes
  • 800 gram sperziebonen
  • 300 gram zilvervliesrijst
Boemboe (kruidenpasta)
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ theelepel trassi
  • 1 theelepel gedroogde kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel gemalen ketoembar (korianderzaad)
  • 1 theelepel serehpoeder of 1 eetlepel gehakte lemon grass van Gotan (potje)
  • 1 theelepel djinten (komijnpoeder)
  • 2 theelepels sambal oelek
  • zout naar smaak
  • 1 blik Tropical kokosmelk
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • 3 kookpannen
  • keukenmachine/vijzel
  • koekenpan
  • pollepel
  • blikopener
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Pel de ui en de knoflook en hak deze fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Haal het uiteinde van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in 8 – 10 minuten, met 8 minuten zijn ze nog wat knapperig, met 10 minuten zijn ze gaar.

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken en pel ze.

Wrijf in een vijzel alle ingrediënten voor de specerijenpasta fijn of hak het mengsel in de hakbeker van de de staafmixer of in de keukenmachine fijn. Verhit de olie in een niet te grote koekenpan en bak het specerijenmengsel al omscheppend 1 tot 2 minuten op matig vuur. Voeg de kokosmelk toe en leg de limoenblaadjes erin. Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten heel zacht koken tot de saus wat is ingedikt, roer regelmatig. Breng op smaak met zout en eventueel nog wat sambal. Verwijder de blaadjes.

Snijd de eieren overlangs doormidden. Leg de eierhelften met de dooier naar boven in de saus en verwarm ze kort mee. Doe rijst in een bord, leg er 4 eierhelften en de sperziebonen bovenop. Doe de kerriesaus erover en bestrooi met taugé en bosuiringetjes.

Smartpoints

12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.