Hoofdgerecht Italiaans Vis

Kabeljauw à la parmigiana

Ik houd zelf erg van vis en dan vooral van kabeljauw. Ik koop onze vis altijd bij de Sligro, deze heeft een goede kwaliteit en is veel betaalbaarder dan bijvoorbeeld op de markt. Ik ging op zoek naar een recept dat je kunt voorbereiden, zodat je als je eters hebt, op dat moment niet lang meer in de keuken hoeft te staan.

Als je dit recept iets minder calorierijk wilt maken, dan kun je de buffelmozzarella uit het recept vervangen door mozzarella light en de Italiaanse kaas door een geraspte 25+ versie.

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram, liefst slavenvrij zoals Mutti
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • 8 stukken kabeljauwfilet, totaal ongeveer 800 gram
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorinokaas

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • ovenschaal

Bereidingstijd

Voorbereiding 5 minuten, kooktijd saus 20 minuten, bereiding 5 minuten, oventijd 25 minuten, totaal 55 minuten

Bereiden

Pel de ui en de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes heel fijn. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog 1 minuut.
Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en breng de saus aan de kook.
Snijd de basilicumblaadjes van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus.
Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de buffelmozzarella in 4 plakken. Leg 4 visfilets in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
Leg op elk stuk vis een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
Leg steeds nog een stuk visfilet op de mozzarella en schep hier een royale lepel tomatensaus over.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas of pecorinokaas en bak de vis in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Garneer met de rest van de basilicum.

Lekker met (oven)frietjes en kropsla.