Dankzij een jagende vriend hadden wij nog een hazenrug in de vriezer liggen. Vroeger maakte de moeder van Roel dit op de klassieke manier met feestdagen klaar. Nu hebben we dit recept gebruikt, het was erg lekker, met dank aan Hans! Het spruitjesseizoen is weer begonnen, dus een stamppotje met spruitjes uit de oven maakte het gerecht compleet.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- ½ theelepel zout
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 hazenrugfilets
- 75 gram hazelnoten
- 25 gram boter
- 2 eetlepels bessenjenever
- 1 theelepel honing
- 1 deciliter rode wijn
- 125 milliliter Alpro Cooking Light
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- diep bord
- plat bord
- garde
- cocktailprikkers
- koekenpan
- aluminiumfolie
Bereidingstijd
Bereiden
Hak de hazelnoten fijn. Klop in een diep bord het eiwit met de helft van de specerijen en het zout en versgemalen zwarte peper los. Vouw de punten van de hazenrugfilets terug en steek dit met een cocktailprikker vast (zo wordt het vlees gelijkmatig gaar). Strooi de gehakte hazelnoten op een plat bord. Wentel de hazenrugfilets door het eiwit wentelen en rol ze vervolgens door de hazelnoten, druk deze stevig aan. De filets moeten rondom door de hazelnoten omhuld zijn.
Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak de hazenrugfilets op matig vuur 4 tot 5 minuten rondom, zodat vlees van binnen rosé blijft. Pak de hazenrugfilets in aluminiumfolie. Roer de rest van de specerijen door het bakvet. Voeg de bessenjenever en de honing toe en laat dit even bruisen. Schenk de wijn en Alpro Cooking Light in de pan, roer de aanbaksels los en laat de saus 3 minuten op hoog vuur inkoken. Snijd de hazenrugfilets schuin in plakken en verdeel deze over twee warme borden. Lepel de saus erover. Wij aten het met een spruitjesstamppot.