Hoofdgerecht Mediterraan Vis

Gegrilde octopustentakels met peterseliedressing

Een tijd geleden waren we in Turkije op vakantie en in een leuk restaurant bestelde Roel inktvis. Hij kreeg een hele malse tentakel van een octopus, van de gril. Vandaag hebben we twee tentakels gekocht op de markt, en met dit recept krijg je ook heerlijk malse tentakels! De peterselie koop ik op de markt of bij de Turkse supermarkt, heerlijk vers en een grote bos voor weinig geld. Koop hier ook je verse munt voor een lekkere muntthee.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 kilo octopustentakels
  • 1 fles witte wijn (0,75 liter)
  • 2,5 deciliter water
  • 4 grote uien
  • 5 blaadjes laurier
  • 20 zwarte peperkorrels
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 0,5 deciliter citroensap
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gram platte peterselie, zonder stelen
  • olijfolie
  • rucola
Keukenmateriaal
  • vleeshamer
  • plastic
  • koksmes
  • snijplank
  • grote pan
  • mengbeker
  • staafmixer
  • barbecue
Bereidingstijd

 

Bereiden

Spoel de octopus schoon onder de kraan. Sla er een aantal keer op met de vleeshamer, hier wordt het extra mals van. Snijd in de tentakels los van elkaar. Pel de uien en snijd deze in grote stukken. Doe de octopus in een grote pan, met de wijn, water, uien, laurier, peperkorrels en wat zout. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan, en laat 75 minuten zachtjes garen. Haal de stukken uit het vocht, dep droog, en bestrijk met olijfolie.
Doe de knoflook, peterselie, kappertjes, mayonaise, citroensap en 1 dl olie in een mengbeker en zet de staafmixer erop. Breng de dressing op smaak met peper en een snufje zout.
Gril de stukken octopus boven een gloeiend hete barbecue, ongeveer 3 minuten per kant, totdat ze een beetje knapperig zijn. Leg wat rucola op een grote schaal, verdeel de octopus erover, en lepel er wat van de dressing over.

2 Reacties

  1. Lekker.
    Had die octopus geen zuignapjes of wratten, ik kan niet op het juiste woord komen.

    Gefeliciteerd met jullie 25ste. Hebben jullie het goed gevierd?
    Groet
    Martine

    1. Dank je voor de felicitaties! de zuignappen konden we na het koken gemakkelijk eraf halen. Groetjes aan Nemesio, liefs Els

Laat een antwoord achter aan Els Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.