Vandaag een simpel recept met een bij de meeste mensen niet zo bekende vis: rode poon. Rode poon is een relatief kleine vis, maar met heel veel smaak. Ik had het geluk om op de markt 3 kilo poon voor €7 te kunnen kopen, schoongemaakt en van het vel ontdaan. Bij 3 grotere ponen heb ik alleen de ingewanden eruit laten halen, deze hebben we gerookt. De resterende 8 ponen hebben we simpel gebakken, ze waren heerlijk! Zorg ervoor dat ze precies gaar zijn, dan blijven de kleine graatjes mooi aan de grote graat vastzitten.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 8 rode ponen, schoongemaakt en van het vel ontdaan (door de visboer)
- bloem
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie
- bosje peterselie
- 1 citroen
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- bord om te bloemen
- koekenpan
Bereidingstijd
15 minuten
Bereiden
Snijd de citroen in partjes. Hak de peterselie. Meng de bloem met het zout en peper. Haal de vis door de bloem en schud het overtollige bloem ervan af. Verhit de olijfolie in een koekenpan om middelhoog vuur en bak de poon in 8 tot 10 minuten rondom bruin. Bestrooi met de peterselie en garneer met de citroenpartjes.
Rode poon is een lekkere vis in Italia betalen ze er een
hoop geld voor, het word hier voor de deur in de Noordzee
gevangen, het is een super lekkere Vis