Hoofdgerecht Vis

Gebakken rode poon

Rode poon
rode poon

Vandaag een simpel recept met een bij de meeste mensen niet zo bekende vis: rode poon. Rode poon is een relatief kleine vis, maar met heel veel smaak. Ik had het geluk om op de markt 3 kilo poon voor €7  te kunnen kopen, schoongemaakt en van het vel ontdaan. Bij 3 grotere ponen heb ik alleen de ingewanden eruit laten halen, deze hebben we gerookt. De resterende 8 ponen hebben we simpel gebakken, ze waren heerlijk! Zorg ervoor dat ze precies gaar zijn, dan blijven de kleine graatjes mooi aan de grote graat vastzitten.

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 8 rode ponen, schoongemaakt en van het vel ontdaan (door de visboer)
  • bloem
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • bosje peterselie
  • 1 citroen

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • bord om te bloemen
  • koekenpan

Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Snijd de citroen in partjes. Hak de peterselie. Meng de bloem met het zout en peper. Haal de vis door de bloem en schud het overtollige bloem ervan af. Verhit de olijfolie in een koekenpan om middelhoog vuur en bak de poon in 8 tot 10 minuten rondom bruin. Bestrooi met de peterselie en garneer met de citroenpartjes.

1 reactie

  1. Rode poon is een lekkere vis in Italia betalen ze er een
    hoop geld voor, het word hier voor de deur in de Noordzee
    gevangen, het is een super lekkere Vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.