HomeHoofdgerecht Gebakken bloemkoolrijst met krokante chili-eieren

Gebakken bloemkoolrijst met krokante chili-eieren

Posted in : Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Mediterraan, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , , , , , , , ,

Heb je een keertje zin om snel te kunnen eten na als dat uitgebreide koken met de kerst? Dan is dit gerecht een aanrader. Het is zeer smaakvol, vegetarisch en simpel om te maken. Vroeger at ik nauwelijks bloemkool, waarschijnlijk omdat wij in Nederland alles tot pap gaarkoken. Nu vind ik het superlekker in een curry of rauw in een salade.

Wij zijn best wel grote eters en hadden helaas niet genoeg aan deze hoeveelheid. Ik raad aan om er nog gewone rijst bij te koken of om er een lekker stuk brood bij te eten. Ik raspte de bloemkool in de keukenmachine, maar dat werd best wel fijn. Volgende keer ga ik het raspen. En als je nog sneller klaar wilt zijn, bloemkoolrijst is ook kant-en-klaar te koop, zowel vers als uit de diepvries van het merk Bonduelle, altijd handig om in huis te hebben.

Aantal personen

2 tot 4

Ingrediënten

Gebakken bloemkoolrijst

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels oreganoblaadjes
  • 1 kilo bloemkool
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 200 g babyspinazie

Krokante chili-eieren

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 grote Spaanse peper
  • 1 lente-uitje
  • 4 eieren

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • rasp of keukenmachine
  • 2 koekenpannen

Bereidingstijd

20 minuten of 10 minuten als je kant-en-klare bloemkoolrijst gebruikt

Bereiden

Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Rasp de bloemkool met een rasp of keukenmachine fijn. Snijd de Spaanse pepers en het lente-uitje in ringetjes. Verhit voor de bloemkoolrijstbowls een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie, knoflook en oregano toe en bak 1 minuut. Voeg de bloemkool en zout en peper toe en roerbak 5 minuten of tot de bloemkool zacht is. Roer de spinazie erdoor.
Verhit voor de krokante chili-eieren een middelgrote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie, Spaanse peper en lente-ui toe en bak 1 minuut. Breek de eieren boven de pan en bak ze 1 minuut. Draai het vuur laag en dek de pan af. Bak nog 2 minuten of tot de eieren naar je zin zijn.

Schep het bloemkoolrijstmengsel in kommen, leg er een chili-ei op en dien op.

Print Friendly, PDF & Email

%d bloggers liken dit: