HomeHoofdgerecht Eendenborstfilet met sherry-sinaasappelsaus en koolrolletjes met paarse aardappelpuree

Eendenborstfilet met sherry-sinaasappelsaus en koolrolletjes met paarse aardappelpuree

Posted in : Hoofdgerecht on by : Els

Oef, dit is wel een heel lange titel. Dit recept van de Lidl hebben met kerst gemaakt en uiteraard heb ik er weer iets in veranderd. De puree heb ik gemaakt van vitelotte noir aardappelen, dit geeft een prachtige paarse puree. De hoeveelheid is ruim voldoende voor 5 personen.www.beproefderecepten.nl

Aantal personen

Volgens Lidl 4, bij ons was het ruim voldoende voor 5

Ingrediënten
  • 4 eendenborstfilets
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g boter
  • 10 g tijm
  • 2 sinaasappels
  • 300 ml sherry
  • 500 g bieten
  • 500 g mini wortelen (verkrijgbaar vanaf 22 december)
  • 2 el olijfolie
  • 8 groene koolbladeren
  • 500 gram vitelotte noir aardappelen
  • ½ deciliter halfvolle melk
  • 100 gram Frico Slankie licht pittig geraspt
  • zout en peper
Keukenmateriaal
  • 2 ovenschalen
  • bakplaat
  • aluminiumfolie
Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de eendenborstfilets in de huid kruislings in. Bak de filets zonder olie of boter 5 minuten op de huidkant en 1 minuut op de vleeskant. Haal de filets uit de pan en laat ze afkoelen in een ovenschaal.

Vang het vet dat bij het bakken van de filets is vrijgekomen op in een klein steelpannetje.

Verwijder de buitenste schil van de uien en knoflook. Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak ze op laag vuur aan in het steelpannetje met het overgehouden vet en 20 gram boter.

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Boen de sinaasappels schoon. Rasp de schil van de sinaasappels en pers deze uit. Voeg de rasp en het sap samen met de sherry en tijm bij de uien en knoflook. Laat de saus 20 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Snij intussen de bieten in parten en verdeel ze samen met de wortelen over een bakplaat. Besprenkel de groenten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster deze 20 minuten in de oven. Haal 8 bladeren van een kool. Snij de taaie nerf uit ieder blad en dompel de bladeren onder in kokend water.

Schil de aardappelen. Doe ze in een pan Maak de instant puree met warme melk. Spatel de helft van de geraspte kaas door de puree. Leg de koolbladeren uit op je werkblad. Verdeel de puree over de bladeren en rol ze vervolgens op. Leg de koolrolletjes in een ovenschaal en verdeel er de resterende geraspte kaas over. Zet de koolrolletjes 10 minuten in de oven samen met de eendenborstfilets. Laat de filets 5 minuten onder aluminiumfolie rusten, voordat je ze serveert.

Serveer de eendenborstfilets met de bieten, wortelen, koolrolletjes en de sherry-sinaasappelsaus.

Smartpoints

17

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: