HomeGevogelte Eendenborstfilet met gember, bamboescheuten en spinazie

Eendenborstfilet met gember, bamboescheuten en spinazie

Posted in : Gevogelte, Hoofdgerecht, Oosters on by : Els Tags: , , , , , , ,

Bij het opruimen van de voorraadkast kwam Roel “heel veel” blikjes ananas tegen. Ik stelde voor om een aantal te gebruiken in de smoothie van die dag. Hij draait het blikje op én: er zaten bamboescheuten in. Niet zo lekker in de smoothie, maar ook zonde om weg te gooien. Ik heb toen gezocht naar een recept met bamboescheuten, en dit is het geworden. Het heeft een heerlijke Japanse smaak en de combinatie met rijstnoedels was erg goed. De gebruiksaanwijzing op het pak van de rijstnoedels klopte bij mij niet, je zou deze alleen in water moeten wellen, maar ik heb ze uiteindelijk toch maar 5 minuten gekookt.

Aantal personen

4

Ingrediënten 

Eendenborstfilet in de marinade, gember gehakt, shii take in plakjes

 

  • 400 g eendenborstfilet
  • 1 ei (eidooier wordt niet gebruikt)
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 blikje bamboescheuten (227 gram)
  • 50 gram verse gemberwortel
  • 1 bakje shiitakes (100 gram)
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 deciliter water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 zak panklare spinazie van 450 gram
  • 250 gram rijstnoedels
Keukenmateriaal
  • kokmes
  • kom
  • zeef
  • dunschiler
  • wok
  • diep bord
Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Kook de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Eendenborstfilet met vel in dunne plakjes snijden. Ei splitsen en in een kom het eiwit loskloppen met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, maizena en peper naar smaak. Plakjes eendenborstfilet erdoor scheppen en 5 minuten laten staan. In zeef bamboescheuten laten uitlekken. Gemberwortel schillen en grof raspen of hakken. In wok olie verhitten en plakjes eend op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Op bord scheppen. In wok gember 1 minuut bakken. Bamboescheuten, suiker, 1 el sojasaus, 1 el sherry en fond toevoegen, voeg ook het restant van de mariade toe, inclusief de maïzena die onderin de kom achterblijft. Aan de kook brengen. Plakjes eend en spinazie erdoor scheppen en nog 1 minuut laten pruttelen tot spinazie is geslonken. Serveer met de rijstnoedels.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: