Ik heb een nieuw recept bedacht, een combinatie van twee van mijn favoriete recepten, lasagne en curry met bloemkool en linzen. Ik was benieuwd hoe deze twee in fusion zouden smaken. En ik moet zeggen, het was heerlijk! Wij hadden er soepballetjes ingedaan (deze lagen nog in de vriezer), maar dit is helemaal niet nodig. Je hebt een heerlijk vegetarisch recept erbij!!
Aantal personen
6
Ingrediënten
- 250 gram belugalinzen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine winterwortelen
- ½ bloemkool
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
- 4 deciliter water
- 1½ eetlepel Jonnie Boer curry madras
- 1 eetlepel pul biber
- 1 theelepel zout
- 10 lasagnevellen
- 1 bakje ricotta (250 gram)
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- kookpan met deksel
- zeef
- grote koekenpan met deksel
- schaal voor lasagne
Bereidingstijd
30 minuten + 30 minuten oventijd
Bereiding
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn (of gebruik een knoflookpers). Schil de winterwortel, snijd deze in de lengte doormidden en deze helften nog een keer in de lengte doormidden. Snijd deze stukken in plakjes. Verdeel de bloemkool in hele kleine roosjes.
Kook de linzen volgens de verpakking gaar in de kookpan en laat ze uitlekken in een zeef. Gebruik geen zout, dan worden de linzen namelijk niet gaar. Als je geen zin hebt om linzen te koken, gebruik dan een blik linzen en spoel de linzen voor gebruik af.
Doe de olijfolie in de pan en bak de ui op middelhoog vuur 2 minuten. Voeg de wortel en de knoflook toe, bak dit nog twee minuten. Voeg dan de curry madras, het zout en de pul biber toe en bak dit nog een minuut. Doe dan de tomatenblokjes, het water en de bloemkoolroosjes erbij. Breng aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen. Roer de linzen erdoor. Verwarm de oven voor op 190°C.
Doe een laagje curry in de schaal en leg hier twee lasagnevellen op. Herhaal dit tot de saus op is, eindig met een laag saus. Verdeel de ricotta erover en bak de lasagne gaar in 30 minuten.