www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Salade Vis

Citroencouscous met zalm

Eigenlijk heet dit recept citroen-dillecouscous met zalm, maar helaas was er geen dille bij Appie, niet vers en niet in de diepvries. Dan maar zonder… Het onderstaande recept is wel met dille. Ik houd erg van koken en vind het ook fijn als een ander lekker voor mij kookt, dit recept is door Roel uitgezocht en gemaakt! Het is een superlekkere salade en heel snel klaar, in 15 minuten.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 320 gram couscous
  • 400 milliliter water (voor de couscous)
  • 1 liter water
  • 200 gram spinazie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 teen knoflook
  • 5 bosuitjes
  • bosje dille
  • 2 pakjes AH Sa­la­de fla­kes na­tu­rel (warmgerookte zalm, totaal 300 gram)
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • maatbeker
  • snijplank
  • fijne rasp
  • citruspers
  • middelgrote, hittebestendige kom
  • kleine kom
  • plasticfolie
  • vergiet
  • lepel
  • vork
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiding

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers de helften uit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd het bosje dille fijn.

Breng het water aan de kook. Roer de couscous in een middelgrote, hitte ­bestendige kom om met wat zout en overgiet met 400 milliliter kokendheet water. Roer om en laat afgedekt met een bord of plasticfolie 5-6 minuten wellen en alle vloeistof opnemen. Doe intussen de spinazie in een vergiet en zet in de gootsteen. Overgiet de spinazie met een liter kokendheet water zodat hij slinkt. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Klop in een kleine kom olijfolie, citroen rasp en – sap, de mosterd en knoflook door elkaar. Schenk deze vinaigrette over de couscous en schep luchtig om met een vork. Schep de bosuitjes en dille erdoor. Verdeel de zalm over de salade, schep er losjes door en serveer.

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.