G-QSYTB3MLZY
Hoofdgerecht Vegetarisch

Broodje oesterzwammenshoarma

Altijd lekker, een broodje shoarma, vooral vroeger, als we laat uit de stad kwamen en nog zin hadden in iets vettigs.

Deze shoarma is een stuk verantwoorder, zonder vlees en met een slank knoflooksausje erbij. Oesterzwammen houden een stevige structuur en voelen “vlezig” in de mond. Als je niet zoals ik over een goed gevulde kruidenkast beschikt, kun je uiteraard een kant-en-klare mix kopen, maar hier zit wel erg veel zout in, 30 gram per 100 gram kruidenmix. Deze hoeveelheid is als hoofdgerecht, maar je kunt het ook als lunchgerecht voor 4 personen maken.

Aantal personen

2

Ingrediënten

Kruidenmix

  • 2 theelepels maïzena
  • 2 theelepels pul biber
  • 1 theelepel kaneel
  • 1½ theelepel knoflookpoeder
  • 1½ theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels gemalen korianderzaaed
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel fijn zout
  • 2 eetlepels olie

Voor de shoarma

  • 2 grote uien
  • 2 puntpaprika’s
  • 300 gram oesterzwammen
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 3 eetlepels Remia Friteslijn
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 4 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 grote bladeren romainesla

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • bakplaat
  • bakpapier
  • maatlepel theelepel (5 milliliter)
  • kommetje
  • staafmixer met hakmolentje

Bereidingstijd

30 minuten, waarvan 20 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een braadslede met bakpapier. Meng de maïzena met alle kruiden en specerijen goed door elkaar. Roer er 2 eetlepels olie doorheen. Pel de uien. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door, verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd vervolgens de ui en de puntpaprika in halve ringen en scheur de oesterzwammen in reepjes. Leg de groente op de bakplaat en schenk er het kruidenmengsel over. Meng het goed door de groente (ik doe dat altijd met mijn handen). Doe de bakplaat in de oven bak het in 20 minuten bruin en knapperig. Roer het halverwege om.

Leg na 15 minuten de pitabroodjes op het ovenrooster en doe deze in de oven. Bak 5 minuten mee.

Pel de knoflook. Doe de Friteslijn, yoghurt, knoflook en peterselie in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een gladde saus.

Snijd de romainesla in dunne repen. Snijd de broodjes open, doe in elk broodje wat sla, schep de zwammenshoarma erin en lepel de knoflooksaus erop.