Ook wij eten nu minder vlees dan vroeger omdat dat beter voor het milieu is. Ik ben daarom altijd op zoek naar recepten zonder vlees. Eigenlijk koop ik nooit vleesvervangers, maar ik probeer dan iets lekkers met alleen groenten te maken. Uit het boekje Groen, Groener, Groente van de WW komt dit heerlijke recept met bloemkoolwings als vervanger van chickenwings. Wij aten het met mijn zelfgemaakte tomatenketchup en gaan het zeker vaker eten.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 600 gram winterwortels
- 1 theelepel olijfolie
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde tijm
- ½ bloemkool (ongeveer 500 gram)
- 50 gram bloem
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 deciliter water
- tomatenketchup
Keukenmateriaal
- oven
- dunschiller
- koksmes
- snijplank
- kom
- bakpapier
Bereidingstijd
45 minuten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortels, snijd in repen en meng met olie, peper, zout en tijm. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Meng voor de marinade de bloem met het paneermeel, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout, tomatenpuree en het water in een kom.
Meng de bloemkoolroosjes met de marinade, leg met de wortelrepen op een met bakpapier beklede bakplaat en bok 30-35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Server de bloemkoolwings en de wortelfriet met tomatenketchup.
Smartpoints
5