beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Kip Oosters

Bloemkool-linzencurry met kipgehaktballetjes

Het is wel Oosterse week bij de familie Laumans. Roel en ik zijn vaak met z’n tweeën en dan kunnen we van de hoeveelheden die ik klaarmaak gemakkelijk 2 dagen eten. Het wordt tijd dat we weer eens mensen uitnodigen, dan kan ik weer eens wat uitproberen! Deze curry is niet moeilijk om te maken en de kipgehaktballetjes zijn superlekker, ook als snack. Ze waren bij mij wat aan de zoute kant, in het recept laat ik daarom het zout uit de balletjes weg. Kipgehakt is vrij vet, ik heb geen extra olie gebruikt. Het naanbrood is er lekker bij, maar kan ook weggelaten worden.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 bakje kipgehakt (300 gram)
  • 3 eetlepels gele curry (Koh Thai gele curry pasta, Jumbo)
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 1 grote ui
  • 1 bloemkool
  • 2 paprika’s, kleur maakt niet uit
  • 1 potje linzen (Mahuna Beluga linzen, of andere linzen)
  • 1 blik kokosmelk (Tropical, 400 ml)
  • eventueel zout naar smaak
  • 2 pakken naanbrood (Patak’s, naturel)
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • kookpan
  • zeef
  • kom
  • wok of hapjespan
  • schuimspaan
  • schaal
  • oven
Bereidingstijd

30-40 minuten

Bereiden

Breng in de kookpan water met wat zout aan de kook. Doe de linzen in de pan en kook deze gaar (de in het recept gebruikte linzen zijn in 20 minuten gaar), en laat ze uitlekken in een zeef.

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het gehakt in een kom en meng met 1 eetlepel currypasta en de geraspte kokos. Kneed dit 1 minuut. Draai kleine balletjes van het gehakt Ø 1 centimeter. Pel de ui en snijd deze doormidden. Snijd de ui in grove schijven. Snijd de paprika’s doormidden, was ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd in repen en snijd deze repen doormidden. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Verhit de wok en doe de balletjes in de wok. Bak de balletjes bruin en gaar in ongeveer 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schaal. Doe de resterende currypasta, de uienringen en de paprika in het resterende vet en bak ze 3 minuten. Doe de bloemkool erbij en bak deze nog 5 minuten mee. Doe de kokosmelk erbij en laat het in 10-15 minuten met de deksel op de pan gaar worden. Roer de linzen erdoor.

Bak het naanbrood 4-5 minuten in de oven. Serveer het bij de curry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.