www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Italiaans

Andijviestamppot met een Italiaans tintje

Het was weer erg koud in Nederland, weer tijd voor een stamppot. Nu eens een keer geen boerenkool, maar andijvie! De kippen vinden dit ook nl. erg lekker. Het resultaat was erg lekker, dit ga ik zeker nog een keer maken. Je kan er eventueel nog 2 in stukjes gesneden tomaat op het laatst doorroeren, maar daar wordt onze Mees niet zo blij van.

Aantal personen

4

Ingrediënten

1 kilo kruimige aardappelen
1 pakje baconreepjes (pakje 150 gram)
1 rode paprika
1 deciliter halfvolle melk
3 eetlepels pesto alla genovese (potje)
1 zak gesneden andijvie (400 gram) of ½ krop andijvie (dan wel zelf in reepjes snijden)

Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplankaardappelschilmesje of dunschiller
  • kookpan
  • koekenpan
  • steelpannetje
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Snijd de paprika doormidden, was deze en verwijder de zaadlijsten en zaden. Snijd in reepjes. Doe de baconreepjes zonder vet in een koekenpan en bak ze 5 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze mee. Verwarm de melk, voeg deze samen met de pesto toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de andijvie erdoor. Voeg, als de puree te droog is, een beetje van het achtergehouden kookvocht toe. Schep de bacon- en paprikareepjes bij de stamppot en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.