Ik had laatst een kilo zoete aardappelen gekocht om spaghetti van te maken. Helaas was dit er niet van gekomen (andere keer beter), dus heeft Pien er frites van gemaakt. De aardappel zijn heel hard, hierdoor moeilijk te snijden, dus maak er maar dikke frites van, schillen is niet nodig. Schone frituurolie in de frituurpan en smullen maar. Lekker met mayonaise (Hellmann’s is favoriet in huize Laumans) en jalapeñoketchup!
Aantal personen
4 tot 5
Ingrediënten
- 1 kilo zoete aardappelen
- frituurolie
- zout
Keukenmateriaal
- snijplank
- (scherp) koksmes
- frituurpan
- vergiet
- keukenpapier
Bereidingstijd
45 minuten
Bereiden
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frieten. Verhit de olie in de frituurpan tot 160°C. Bak de frieten in kleine porties 4-5 minuten voor. Doe keukenpapier in het vergiet en laat de frieten goed uitlekken.
Verhoog de temperatuur van de frituurolie tot 180°C en bak de frieten in 3-4 minuten en in meerdere porties goudbruin en krokant. Bestrooi ze met zout en geef er mayonaise en jalapeñoketchup bij.