Bijgerecht Salade Vegetarisch

Witlofsalade met sinaasappel, walnoot en gedroogde abrikozen

Vroeger aten we dit gerecht regelmatig, maar nu was dat al weer lang geleden. Er lag nog een oude sinaasappel en de witlof was in de aanbieding. De salade zit snel in elkaar. Ik heb olijfolie van Olivioli, Venta del Baron gebruikt, deze gaf de salade nog meer smaak. Af en toe verwen ik mezelf met zo’n lekkere olijfolie, ook altijd leuk als cadeau. De abrikozenstukjes waren er superlekker in.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 3 struikjes witlof
  • 1 sinaasappel
  • handje walnoten
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels olijfolie, liefst Venta del Baron
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • saladeschaal
Bereidingstijd

10 minuten

Bereiden

Roer in de schaal de olijfolie, azijn, honing, zout en peper door elkaar. Schil de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Doe deze vast bij de dressing. Snijd de witlof in ringen en verwijder de harde stukken. Hak de walnoten fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Roer door de dressing met sinaasappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.