Vroeger aten we dit gerecht regelmatig, maar nu was dat al weer lang geleden. Er lag nog een oude sinaasappel en de witlof was in de aanbieding. De salade zit snel in elkaar. Ik heb olijfolie van Olivioli, Venta del Baron gebruikt, deze gaf de salade nog meer smaak. Af en toe verwen ik mezelf met zo’n lekkere olijfolie, ook altijd leuk als cadeau. De abrikozenstukjes waren er superlekker in.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 3 struikjes witlof
- 1 sinaasappel
- handje walnoten
- 5 gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels olijfolie, liefst Venta del Baron
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Keukenmateriaal
- snijplank
- koksmes
- saladeschaal
Bereidingstijd
10 minuten
Bereiden
Roer in de schaal de olijfolie, azijn, honing, zout en peper door elkaar. Schil de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Doe deze vast bij de dressing. Snijd de witlof in ringen en verwijder de harde stukken. Hak de walnoten fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Roer door de dressing met sinaasappel.