beproefderecepten.nl
Bijgerecht Mediterraan Vegetarisch

Tzaziki

Op de avonden van de dagen dat ik buiten de deur werk, probeer ik het eten wat simpeler te maken. Een van de favorieten is broodje hamburger. Meestal maken we dit dan met cheddarkaas en fritessaus/mayonaise en ketchup. Nu het weer zomer is (volgens de kalender, want ik merk er weinig van), heb ik het laatst met zelfgemaakte tzaziki gemaakt en dat beviel uitstekend. Onderstaand het recept voor de tzaziki. Ik gebruikte zelf Griekse yoghurt met 0% vet. Tzaziki is ook heerlijk op een stokbroodje bij de borrel.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • mespunt zout
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel citroensap
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • lepel
  • rasp of keukenmachine met raspschijf
  • vergiet
  • schaal
  • knoflookpers (eventueel)
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof, bestrooi met een mespunt zout en laat 5 min. in een vergiet uitlekken. Dep de komkommer droog en schep om met de olie en de yoghurt. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn of gebruik de knoflookpers. Doe deze bij het yoghurtmengsel. Breng op smaak met de munt, citroensap, peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.