Bijgerecht vegan Weight Watchers (WW)

Turkse bietensalade met grapefruit

Uit mijn nieuwe favoriete kookboek van Karsu komt dit frisse recept. Je maakt het met kant-en-klaar gekookte bieten, het is supersimpel om te maken. Het enige dat iets meer tijd kost, is het dik schillen van de grapefruit en de partjes hiervan uitsnijden. Ik heb de hoeveelheid zout en knoflook ook aangepast, wij eten echt veel minder zout dan in de recepten staat, ik neem nooit meer dan de helft. Granaatappelmelasse is te koop bij AH van het merk Souq, maar ik heb het in de Turkse supermarkt gekocht, Multi Versshop aan de Bankierbaan in Almere. Als ik hier winkel, voel ik mij een beetje op vakantie, er zijn zoveel nieuwe producten om uit te proberen! De verse en gedroogde munt koop ik ook hier, 3 bosjes verse munt voor € 0,99!

Nog een tip: Ik kreeg van onze dochter een heel handige knoflookpers voor mijn verjaardag. Het werkt erg snel, je spoelt hem makkelijk schoon en het werkt ook voor gember en Spaanse peper.

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 1 eetlepel goede olijfolie extra vierge
  • sap van ½ citroen of 2 eetlepels citroensap
  • snuf zout
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram gekookte bieten
  • 1 takje verse munt
  • 1 (rode) grapefruit

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • knoflookpers
  • klein mes met scherpe punt

Bereidingstijd

10 minuten

Bereiden

Doe de granaatappelmelasse. de olijfolie, het citroensap. het zout en de gedroogde munt in een kom. Pers de knoflook, voeg toe en klop tot een vinaigrette.

Snijd de bieten in grove stukken. Voeg ze toe aan de kom en schep ze door de vinaigrette. Schep de salade op een bord. Pluk de blaadjes van het takje munt en strooi over de salade. Pel de grapefruit, verdeel in partjes en schik die op de bieten.