Bijgerecht Mediterraan Vegetarisch

Tian met tomaat, courgette, aubergine en zoete aardappel

Deze schotel is net zo lekker als ratatouille en ziet er veel mooier uit, een ideaal gerecht om aan gasten voor te zetten. Je kunt de schotel prima voorbereiden in de middag en dan afbakken tijdens het diner. Kijk wel of je de groenten van gelijke doorsnede kunt krijgen, ik heb de plakjes aubergine gehalveerd omdat de aubergine veel dikker was dan de rest van de groenten.
Het kost wel even tijd om de groenten mooi en gelijkmatig te snijden en om ze in volgorde in de schaal te krijgen. Mijn gasten hebben er van gesmuld!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 20 gram verse Italiaanse kruidenmix
  • 2 tenen knoflook
  • 6 eetlepels milde olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 6 trostomaten
  • 2 zoete aardappels

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • schaal (ik had een ronde, vierkant kan ook)
  • hakbeker van de staafmixer
  • aluminiumfolie

Bereidingstijd

25 minuten + 1 uur oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn. Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.
Snijd de groenten in plakken van een 1⁄2 cm. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette, zoete aardappel en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.
Laat in ongeveer 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 minuten af met aluminiumfolie.