Ik eet nauwelijks mayonaise, maar bijvoorbeeld bij de bistecca alla fiorentina met frietjes vind ik vooral zelfgemaakt mayonaise erg lekker. Ik heb het al regelmatig gemaakt en zag dat dit recept nog niet in mijn archief zit. Bij deze dus wel!
Het kost je maar 5 minuten als je een staafmixer gebruikt en het is bij mij nog nooit mislukt. Zorg ervoor dat alle ingrediënten dezelfde kamertemperatuur hebben, staafmixer erop en klaar is Klara (of Kees?). Ik maak het altijd met zonnebloemolie, extra vergine olijfolie geeft een wat bittere smaak.
Hoeveelheid
300 milliliter
Ingrediënten
- 1 middelgroot ei
- 1 eetlepel citroensap of wijnazijn
- ½ eetlepel mosterd
- snufje zout
- 200 milliliter zonnebloemolie
Keukenmateriaal
- smalle maatbeker waar de staafmixer net in past
- staafmixer
Bereidingstijd
nog geen 5 minuten
Bereiden
Doe het ei, de citroensap/azijn, mosterd en het zout in de beker van de staafmixer. Zet de staafmixer erin, maar nog niet aan. Giet 200 milliliter zonnebloemolie erop. Laat de staafmixer 10 seconden onder in de beker draaien en haal hem dan langzaam omhoog en weer omlaag en klaar!