Bijgerecht Vegetarisch

Stampotje met knolselderij en witlof

Er lag al een tijdje een kleine knolselderij op het aanrecht, deze was niet echt lang meer houdbaar. Dit gold ook voor de witlof in de koelkast. Ik heb beide groenten in een stamppotje verwerkt, deze smaakten heerlijk met de gepekelde karbonades van de Sligro. Deze laatste waren weer inspiratie voor een recept dat ik binnenkort ga publiceren, want ik heb zelf ook gepekelde varkensfilet gemaakt.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • ½ grote knolselderij of 1 kleine
  • 2 struikjes witlof
  • scheutje melk
  • Italiaanse keukenkruiden
  • chili uit de molen
  • nootmuskaat
  • zout naar smaak
Keukenmateriaal
  • dunschiller
  • koksmes
  • snijplank
  • kookpan
  • pureestamper
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd deze in stukken. Schil de knolselderij schillen en snijd deze in stukjes. Snijd de witlof in reepjes, verwijder het hart, zodat je alleen de blaadjes in reepjes overhoudt. Breng in een ruime pan koud water en wat zout aan de kook. Voeg de knolselderij toe aan de aardappelen en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappel en knolselderij af en stamp het fijn met een scheutje melk. Stamp de witlofreepjes erdoor, breng op smaak met chili uit de molen, nootmuskaat en zout naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.