Ik ben mijn hele leven al dol op spruitjes, zelfs toen ze nog een bittere smaak hadden. Dit recept met melk, pecorino en veel versgemalen peper maken ze nog lekkerder! Eet ze bij een lekkere stoofpot van kip of vlees of roer ze door de pasta voor een vegetarisch hoofdgerecht. Ik heb de spruitjes 10 minuten in de stoomoven voorgestoomd en daarna gebakken, in het recept staat hoe je het in de kookpan klaarmaakt.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- zout naar smaak
- 50 gram roomboter
- 50 milliliter volle melk
- 75 gram pecorino romano
- 1½ theelepel versgemalen zwarte peper
Keukenmateriaal
- aardappelschilmesje
- snijplank
- kookpan (of stoompan/stoomoven)
- vergiet
- grote koekenpan
Bereidingstijd
20 minuten
Bereiden
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook
Kook de spruitjes in 3-4 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de spruitjes met de melk toe. Breng aan de kook en roer de pecorino erdoorheen. Kook al roerend enkele minuten tot de kaas gesmolten is en de saus begint te binden. Het is niet erg als er een paar klontjes kaas in de saus zitten. Bestrooi met de zwarte peper en serveer in een schaal.