Bijgerecht Mediterraan Salade Vegetarisch

Sperziebonensalade met balsamico

We barbecuen regelmatig en vinden een salade daar altijd lekker bij. Nu gaat altijd maar kropsla ook vervelen en heb ik gezocht naar een recept voor een salade met sperziebonen, want die had ik nog liggen. Ook had ik nog lenteui en rucola in de koelkast en samen met de overheerlijke balsamico met knoflook en rozemarijn en Venta del Baron olijfolie hadden we een heerlijke salade bij de barbecue. Ik had ook nog wat oude afbakbroodjes liggen, normaal geef ik die aan de eksters of de kippen, maar nu heb ik ze in plakjes gesneden, royaal besprenkeld met olijfolie en gebakken op de barbecue. Superlekker én economisch.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 500 gram verse sperziebonen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 3 eetlepels balsamico met knoflook en rozemarijn
  • 2-4 eetlepels lekkere olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • knoflookpers
  • kookpan
  • schaal
  • vergiet
Bereidingstijd

25 minuten + minimaal een uur koelen

Bereiden

Verwijder de uiteinden en eventueel de draden van de sperziebonen. Pel en schil de knoflook. Hak of pers deze zeer fijn. Verwijder de lelijke groene bladeren van de lenteuitjes en hak deze heel fijn. De sperziebonen in een grote sauspan onder water zetten en aan de kook brengen met wat zout. Het vuur matig laag zetten en 10 minuten laten koken. Afgieten en afspoelen in het vergiet onder de koude kraan.In een kom sjalotjes, knoflook, balsamico en olie mengen. Over de sperziebonen gieten. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast zetten. Gekoeld serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.